torsdag 26 januari 2012

Birdnest hits Spotify

Spotify
Kul Granberg, hoppas du lägger upp rubbet. Från första släppen på Bird Skit till dagens släpp. Eller släpper dom inte skivor längre?
Spotify

onsdag 25 januari 2012

Gamla Pengar "Dödansardag" video

Gamla Pengar Dödansardag from Johan Melin on Vimeo.


Från EP:n "Stekt Orm"

Suffer The Pain

Checka in nya bandet Suffer The Pain, 5 låtars demo "The Death" med Rocky Ericksons "Bloody Hammer",  finns att lyssna på HÄR samt snart på kassett!

Covern på Rocky är ju genial. Fan, kör en hel platta med hans låtar i er tolkning.

Suffer The Pain @ Facebook

Om nån är intresserad av att släppa The Death på vinyl så är det bara att höra av sig till bandet.

torsdag 19 januari 2012

Spiknykter


Sprillans ny skiva, "Döda politikers sällskap" av Spiknykter.
Sjukt hård & politisk Punk/HC. Ruggit bra & intensivt. Hela plattan laddar ni ner HÄR

Spiknykter föddes 2006 när två unga punkare satt i Linköping och surade över hardcorescenens brist på politiskt engagemang. Det framstod som att de band som gapade allra högst om politiska frågor, för det mesta var helt frikopplade från de sociala rörelser som de sade sig tillhöra. 2010 drog Tor och Jens, förstärkta av Jarkko (Lose the Life) & Pär (Inkvisitionen), igång bandet på riktigt!

Thåström...

 "Beväpna Dig Med Vingar"
Hmmm...
Lyssna HÄR

onsdag 18 januari 2012

Gaphals

Vårens singlar presenteras….

Sveriges bästa datingsite Gaphals presenterar tre av vårens hetaste singlar!
Tomma Händer – Tommy har ett mörker inom sig / Folkets park och sanningen 7″ vinyl
Knifven – Vaccinet / Galtbrottet 7″ vinyl
Plötslig Måndag – Drag en tejp runt mina lår 7″ vinyl
mer information om skivorna längre ner

Tomma Händer arbetar hårt med färdigställandet av fullängdsdebuten, en
skiva där bandet har blivit ålagda att berätta historien om Tommy. På singeln ”Tommy har
ett mörker inom sig” bjuder bandet in lyssnarna till att genom två spår få börja lära känna
Tommy. ”Tommy har ett mörker inom sig” visar en ny sida av bandets låtskrivande, den
har en refräng som fastnar som ett plåster i pannan och har snabbt etablerats som allsång på
spelningar i hemstaden. Baksidans ”Folkets park och sanningen” ger lyssnaren en ingivelse
om att det fortfarande finns hopp för Tommy.
Tomma Händer släppte under 2011 sin självbetitlade debut-EP på Gaphals, samt medverkade på några
kassettsamlingar. 2012 inleddes med en låt på den uppmärksammade samlings-LPn ”Turist
i tillvaron – vol 2” släppt av Close-Up profilen Mikael Sörling.
Singeln släpps i en första upplaga av 200exemplar.
Singeln ”Tommy har ett mörker inom sig” släpps den 3mars och B-sidan ”Folkets park och sanningen” finns nu att lyssna på HÄR



Knifven är tre östgötar som bor i Stockholm. I början av 2011 kom demon ”Kungariket” – fyra låtar om att flytta tillbaka till sin hemstad. En inspelning som fick fin kritik bland annat i musiktidningen Gaffa. Inspelningen lade grunden till Knifvens inriktning; gitarrdriven rock, personliga texter på svenska och en nerv som känns igen från såväl punk som vardaglig rastlöshet. Knifven hämtar näring i den östgötska myllan. Men låtarna kan egentligen handla om vilken sökande själ som helst strax över 30 år som slits mellan sitt ursprung och den stora staden. Mellan karriär och något mer fast. I mars släpps singeln ”Vaccinet/Galtbrottet” på Gaphals, den första 7″:an i en serie av fyra som under 2012 ska resultera i ett digitalt album. ”Vaccinet” är 2.50 minuter rak, punkdriven rock. Om vardagens leda och att finnas på sin arbetsplats varje dag oavsett om orken finns eller inte. ”Galtbrottet” är en ilsken historia om ungdomssynder, missförstånd och att upptäcka att ens gamla vänner står längre ifrån en än vad man tror.
Singeln släpps i en första upplaga i 200exemplar
Lyssna på ”Vaccinet” HÄR och lägg din beställning på den första sjuan i en serie av fyra från Knifven som släpps under 2012:



Plötslig Måndag
är en av Göteborgs bäst bevarade hemligheter, det rör sig varken om metal eller indiepop som gjort staden omåttligt populär bland vårt rikes ungdomar under så lång tid. Istället kryper Plötslig Måndag fram från de sluskigaste kvarteren med skit under naglarna, ruffig frisyr och en stil som får en att tänka på hur det skulle ha varit om Bob Hund gjorde ett gig på Sprängkullen i Göteborg 1983. Plötslig Måndag är precis som sin musik döljt i ett dunkel och rör sig i gränslandet mellan poesi, skånska, experimentlusta och punk. ”Drag en tejp runt mina lår” heter debut-EP:n som kommer på 7″ vinyl. Skivan innehåller fyra spår på cirka nio minuter.
Singeln släpps i en första upplaga i 200exemplar
Lyssna på Plötslig Måndag´s låt ”Tusen nålar” HÄR

Skrammel Records

Release schedule set for 2012:
March 1st - Missbrukarna "Zooma in en zombie" (pre-order sale will be available via skrammelrecords.se in end of January)
March 15th - Bad Antics "Where did i go wrong"
Also during the year - RAS (album), Novelties (album), Rolf och Revoltörerna (compilation), Trenchrot (album), Moralens Väktare (EP)

Skrammel Records

E.A.T.E.R. @ CAID • 10.09.11 • Detroit, USA



måndag 16 januari 2012

onsdag 11 januari 2012

Die Toten Hosen - Live 1994


Part 1

Part 2

Bitch Boys - Tröja 13



Här är musikvideon för den nyinspelade låten "Tröja 13" som kommer vara en del av det album som släpps inom kort.
För mer info om Bitch Boys besök vår facebook fanpage HÄR
Lyssna på Spotify

Prins Carl - ny demo


Ny demo av härliga gänget Prins Carl.
Skitigare & bättre än plattan, hoppas det är just denna inspelningen ni ska använda till nästa släpp. Är några andra bolag på så hakar jag lätt på & släpper.

Prins Carl - Cowards by prinscarl

Prins Carl - True Love by prinscarl

Prins Carl - Emmy's Song (Music for the boys) by prinscarl

tisdag 10 januari 2012

Tramwreck - Power Vomit MC


Göteborg blev världskänt för sin metal på 90-talet. Frågan är om vi inte nu håller på att få ett Göteborgsk Hardcore sound? En hel drös med tvär-arga HC band, fantastiska GBGSXE med spelningar hela tiden....

Tramwreck skickade sin kassett för ett tag sedan & jag har lyssnat som fan. Inget spret, inget meck bara rå GBGHC.
Bandet har bara funnits något är men fy fan vad thighta dom är.Hoppas på mer i samma sköna stuk och killar, genialt att släppa på kassett & digitalt. Let´s take the tapes back to HC/Punk.

Kassett & massa annat köper ni HÄR

Tramwreck på Spotify

Gaphals släpper Skraeckoedlan, Rosvo och Din Skevf under våren 2012

Produktiva Gaphals fyller årets början med massa go musik


Vi är stolta att presentera tre nya släpp som kommer ske under början av 2012!
Skraeckoedlan – Äppelträdet Lp 12″ vinyl
Din Skevf – Din Skevf Maxi 12″ vinyl
Rosvo – Ticks and ants Ep 7″ vinyl

Skraeckoedlan är ett av Sveriges mest spelande band just nu med 32 utförda gig i Sverige under 2011. Norrköpingsbandet och dess tunga rock som drar tankarna till stoner- och metal-scenen har de flesta texter på svenska vilket lyfter fram melodier och harmoni i deras hårda musik! Skraeckoedlan släppte Äppelträdet som CD på Transubstans under 2011 och denna vinylpress sker i samarbete med dem!
Lyssna på två låtar här och förbeställ skivan via vår bandcamp:



Din Skevf gav ut sin debut under 2011 på Gaphals som togs emot med öppna armar och förstapressen är mer eller mindre slutsåld! Man låter inte intresset svalna utan levererar nu 8 nya melodiösa hardcorelåtar på Svenska som för tanken till Amerikansk hardcore som 7 Seconds och Minor Treath samt den senaste årens våg av hardcore sjungen på svenska, kanske mest personifierad i Sista Sekunden. Denna nya 12″ innehåller strax under 20minuters musik och breddar intrycket från deras debut när låtlängder varierar mellan strax över minuten till epos på över fyra minuter!
Lyssna på en av låtarna här och förbeställ skivan via vår bandcamp:



Rosvo räds inte att blanda influenser så länge det är tungt, hårt och kompromisslöst. Rötterna till bandet hittas dels i Östergötland och Drabness men även i the Haunted (Peter Dolving) och Voice of a Generation(Hans Simonen). ”Ticks and ants” innehåller fyra låtar och släpps som en ep på 7″ vinyl. Omslaget är gjort av Anton Sebbfolk.
Lyssna på en av låtarna här och förbeställ skivan via vår bandcamp:


Rosvo har skrivits upp av såväl Gaffa och Close Up och vi lämnar här över till ett par ord från deras recension i Close Up magazine som vi tycker förklarar bandet mycket bra:“I Rosvo levererar Peter Dolving (the Haunted) generefördömande råsväng tillsammans med en trio Malmöbor som har sina rötter i gäng som Voice of a Generation, Drabness och Legrand. Fusionen är minst sagt lyckad och om du hyser minsta kärlek för hård musik utan tyglar är detta en skattkista vars botten aldrig blottläggs oavsett hur många guldfebringa nävar som plundrar den. Mommy Derest ryter i ryter i symbios med band som Botch, Norma Jean och Will Haven och är lika förunderligt svårsmält som självklart medryckande. Start chopping frestar med en kurvig silhuett av hardcore och sludge, det punkiga kravallröjet i Seasick försätter min hjärna i friläge och Theme park family fun har olustiga melodikrockar, ett lömskt häng samt en grymt peppande tempohöjning. En tokbra slutplädering på denna självbetitlade demo som visar upp ett band jag hoppas höra mer av inom kort” – Close Up Magazine #133

Rovo har även släppt en video till låten Seasick som kan beskådas här:


Alla skivorna är beräknade att komma ut till Gaphals galan den 3mars. Förbeställningar kan nu göras via vår bandcamp på adress: http://gaphals.bandcamp.com

måndag 9 januari 2012

Suicide Syndicate & Texas Terri - Where The Wild Roses Grow (OFFICIAL VIDEO)

South City Locos - Good Times Video

Återfall

Nytt från Återfall.
Det svänger som fan. Fet & grym crust med metal inslag.
Lyssna HÄR
7" finns att köpa maila HÄR

Vinnar Cirklen


Tyvärr Vinnar Cirklen, jag kan bara stämma in i Doomsdays recension..

"Vinnarcirkeln från Linköping, en stad som inte bjudit på mycket som passat mig de senaste åren. Vinnarcirkeln spelar nån till-meckad form av punkrock och hardcore, jag tänker Raped Teenagers, nått ”jazzed out” meckhardcoreband anno 98-03 (Vänersborg, Umeå osv), en stor dos punkrock samt att den ena av sångarna låter som Jonas från Gatans Lag. Är inte speciellt imponerad av de här 6 låtarna faktiskt, jag lyssnar noggrant, förstår stuket och konstaterar att det här inte är min grej.

Det var samma sak förr när band som Uncle och sånt där krångel dök upp, var inte speciellt intresserad då och är det inte nu heller."

Mer gigs

Rajoitus(1992-2007),
Motorbreath & Miasmal lirar den 21 januari 2012 på Truckstop Alaska,Gbg
 

Spelning? I Falköping så klart!

fredag 6 januari 2012

Turist I Tillvaron Vol. 2


Sörling fortsätter sitt korståg genom riket. På kort tid har han släppt två fullmatade LP skivor med svensk Punk anno 2011.
Turist I Tillvaron har även den goda smaken att inte måla in sig i ett fack, här samsas alla olika stilar av Punk på samma skiva. Min favorit är Göteborgs gossarna Trubbel med sin dänga "Gamla Hundar"
Att alla banden medverkar med exklusiva låtar, det snygga utviket samt att det är en vinyl LP är argument nog att köpa skivan.
Svensk Punk lever!

Lyssna på SPOTIFY